Altandörr med helglas har bra isolerande förmåga

25 maj 2021
william eriksson

Med rätt altandörr kan man ta tillvara uterummet på ett bättre sätt och låta ute och inne flätas samman. Tänk att öppna upp altandörren tidigt på morgonen för att uppleva solens första strålar och höra fågelsång. Eller för att enkelt kunna duka upp till födelsedagskalas eller grillfest. En altandörr kan också locka barnen till roliga lekar i trädgården och hjälpa till att minska tiden framför datorn. 

Det finns med andra ord många fördelar med att öppna upp fasaden och sätta in en altandörr. Fast innan man gör det måste man ansöka om ett bygglov från kommunen, men det brukar sällan vara några problem att få. I alla fall inte om man planerar öppningen på rätt ställe och även väljer en altandörr som passar ihop med arkitekturen och huset. Altandörr helglas är att föredra eftersom energitappet blir minimalt tack vare glasets energiisolering. Kolla in https://klarfonster.se/dorrar/altandorr.

 

Olika utföranden

En altandörr går att få i många olika utföranden som med eller utan spröjs, med fönsterdörr, bröstning eller som släta enkla glasdörrar rakt igenom. För att altandörren ska smälta in och bli en del av huset är det bra om även färg, handtag och träslag går ihop med arkitekturen. Det finns tillverkare av altandörrar där man kan designa och måttbeställa altandörrar så att de passar precis till huset. Då slipper man kompromissa och får bästa tänkbara altandörr. 

Investerar man i en altandörr av gediget trä får man en dörr som håller i många år och som även går att renovera och måla om när det behövs. Men också säkerheten är viktig och är altandörren helglasad måste den vara av härdat skyddsglas, så att man inte skadar sig om den skulle gå sönder. Man kan med fördel också förse altandörren med ett lås på insidan för att försvåra för tjuven att ta sig in. 

Fler nyheter