Att tänka på när man letar glasmästare i Örebro

08 september 2020
jonas olsson

Ibland blir fönster gamla och slitna och behöver bytas ut eller repareras. Har man gamla fönster av trä som är av bra kvalitet så lönar det sig oftast att låta en glasmästare renovera dem. Visst kan man även göra jobbet själv, men det är ett omfattande arbete som dessutom innehåller många olika moment – såsom skrapning och slipning – innan man till slut kan kitta om och måla fönstren.

 

Ibland går fönstren inte att renovera

Ibland är fönstren i så dåligt skick att de måste bytas ut. Inte sällan är det då fönster som tillverkades på 60-talet och framåt; då masstillverkningen drog igång. Vet man inte vad som passar sitt hus så kan man ta hjälp av en glasmästare som även kan ge goda råd om hur man sparar energi genom fönsterbytet. En glasmästare kan givetvis också hjälpa till att välja fönster till nybygget och vet vad man ska tänka på för att fönstervalet ska bli optimalt.

 

 

Fönster med olika slags funktion

När man väljer fönster finns det en rad olika saker att ta hänsyn till förutom utseende och pris. Fönster har även vissa praktiska funktioner och kanske vill man ha fönster som öppnas inåt eller är vridbara så att de enkelt går att putsa? Ibland bor man nära en större väg och för att hålla störande buller ute kan man då välja fönster med särskilt ljudisolerande glas. Det finns även fönster med speciella isolerglas som både skyddar mot solen och sparar energi. 

Det finns glasmästare i Örebro som exempelvis reparerar gamla träfönster men som även sätter in nya moderna fönster och glas. Oavsett hur omfattande arbetet är så bör man alltid vända sig till minst två glasmästare och be om en offert innan man bestämmer sig. Att även titta på olika referensobjekt är bra. Det kan du göra hos https://www.dinglasmastare.se/.

Fler nyheter