Behovet av datanät är stort

26 juli 2021
patrick pettersson

I de flesta verksamheter behövs ett datanätverk då datakommunikation är oerhört viktig idag. Ord som fiber, bredband och wifi är vardagsmat för oss, medan för några tiotal år sedan var dessa ord väldigt mystiska, om de ens fanns då. Kraven på datanäten ökar hela tiden och det är viktigt att den fysiska kabeln klarar att transportera trafik i högre hastighet. Den ska även klara högre bandbredder och de allt högre effekterna inom PoE (Power over Ethernet).

Det blir fler och fler tjänster idag som baseras på bredband vilket ger snabbare överföringshastighet. För detta behövs ett kommunikationsnät, dels för tjänster som TV, internet och telefoni men även för larm, fastighetsstyrning, övervakning, telemetritjänster med mera. Telemetri är trådlös överföring av mätdata från ett mätobjekt där överföringen kan ske via radiovågor, infrarött ljus eller laser.

Om det i din verksamhet behövs ett datanätverk eller om det befintliga systemet behöver uppdateras behöver du hjälp med installation av ett nytt datanätverk som passar dina och verksamhetens behov. Du kan då vända dig till en firma som är kunnig inom området, och några som är det är till exempel https://www.svenska-datanatverket.se/. Du får all hjälp du behöver hela vägen från start till mål, med hög kvalitet och stor kunnighet. 

 

 

Wifi

Hur vore din dag utan wifi? Många skulle ha en toppendag och några skulle ha väldigt stora problem med att få dagen att flyta på smärtfritt. Användningen av trådlösa nät ökar hela tiden och blir allt vanligare. Vi vill ha snabb och trådlös kommunikation till den bärbara datorn, mobiltelefonen och surfplattan.

De flesta förväntar sig att wifi ska finnas överallt, i hemmet, på jobbet, i affären, på hotellet, i skolan, på restaurangen, flygplatsen och på de flesta andra ställen. Wifi är den vanligaste tekniken för lokala trådlösa nät. Inga kablar behöver dras vilket underlättar en hel del. 

Fler nyheter