Det behöver inte vara svårt att hitta ett passande lån

25 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

De allra flesta är någon gång under livet i behov av att låna pengar. Det kan gälla stora summor för att kunna genomföra ett husköp eller mindre summor som krävs för att tillfälligt lösa ett ekonomisk problem. Det handlar därmed om olika behov och för att hitta ett bra lån så måste du även ta med vilka förutsättningar du har i beräkningen. Har du en högre inkomst så kan du troligtvis få ett högre lån än någon som inte tjänar lika mycket, men det finns även annat som spelar in. 

Vi har olika förutsättningar och möjligheter när det gäller lån

Många gånger är kreditvärdigheten viktig för att du ska kunna få bra ränta. Kreditvärdighet visar på en persons förmåga att betala sina skulder. Den kan bland annat räknas ut baserat på inkomst och utgifter, livssituation samt återbetalnings- och lånehistorik. Har du till exempel betalningsanmärkningar så tar långivaren en högre risk genom att låna ut pengar till dig och det blir i regel högre ränta på lånet. Många långivare lånar inte ens ut pengar till den som har anmärkningar eftersom det innebär en så hög risk, men det finns fortfarande de som gör det. 

lån

Det handlar alltså om att hitta det bästa lånet utifrån de förutsättningar och behov du har. Det är därför klokt att först och främst ta reda på hur mycket pengar du behöver låna samt hur mycket du har råd att betala varje månad. När du vet vad du behöver och kan klara av så kan du jämföra olika lån för att hitta det som passar bäst för just dig.

Få anpassade alternativ när du söker lån

Om du registrerar dig på https://www.swiftbanker.se/ så får du anpassade lånealternativ som Swiftbanker tar fram. Swiftbanker ger förslag på de lån som dom anser är passande för dig som söker. Tjänsten är kostnadsfri och är inte bindande, utan du väljer själv om du vill nappa på något av de låneerbjudanden som du får skickat till dig. 

Fler nyheter