Ett ansvar som dränerar

02 januari 2020
Mikael Barani
Ett ansvar som dränerar

Ansvar.

För vissa: Ett läskigt ord.
För andra: En stark drivkraft.

Hur man än ser på saken så innebär livet att ta ansvar. I någon form och till någon grad.
Av någon anledning så är det dock många av oss som vid en tidpunkt i livet känner att nu får det vara nog. Efter att under hela barndomen och uppväxten suktat efter med frihet, och därför också ansvar, så känner många av oss att vi helst låter någon annan ta hand om saker för oss. 
Nästan som om vi vore barn igen.

Istället borde vi verkligen sukta efter att ta mer ansvar – personligt ansvar.

För visst finns det många andra sorters ansvar att ta i livet än det egna. Till exempel på jobbet, där vi ibland kanske skulle vilja ta mindre ansvar.

För visst finns det en gräns för hur mycket vi orkar med. Det visar ju till exempel faktumet att många av oss känner någon som har blivit utbränd. Kanske är denne någon du själv.
Då gäller det att ta personligt ansvar och se till att man får tillfälle att läka.

Sedan finns det områden där det är skönt och klokt att faktiskt låta andra ta ansvar. 

Ta till exempel ditt hus. Vissa av oss är lagda åt det mer händiga hållet, medan andra av oss helst undviker allt som har med sådana sysslor att göra.

Men har man ett hus så behöver man se efter det. Därför kan det vara bäst att låta andra ta ansvar för till exempel husdränering, om man själv inte behärskar denna bit.

Kollanda Grus AB har stor erfarenhet av att se till att hålla hus i toppskick, bland annat när det börjar lukta unket på grund av sviktande dränering.

Så ta ditt ansvar och låt andra ta ansvar för det som de hanterar bättre än dig.

Fler nyheter