Flera fördelar med säkerhetsdörr

28 april 2021
jonas olsson

En säkerhetsdörr kan skapa trygghet och hjälp att hålla tjuvar borta. Men den kan också stå emot brand vilket kan vara väl så viktigt. För att en dörr ska få klassificeras som en säkerhetsdörr måste den uppfylla vissa särskilda krav och bestämmelser. Men säkerhetsdörrar har också olika säkerhetsklasser, som exempelvis visar på hur länge de måste stå emot ett inbrottsförsök eller en brand, men även hur bra de är på att stänga ute oljud.

Ska man investera i en säkerhetsdörr kan det vara bra att också kolla vilka särskilda krav det försäkringsbolag man har ställer. Detta för att vara säker på att få ersättning vid olika försäkringsärenden. Förr i tiden innebar en säkerhetsdörr nästan alltid att man var tvungen att avstå från det estetiska och bara tänka säkert och praktiskt. Men så är det inte längre och det går att få säkerhetsdörrar i alla möjlig utseenden. 

 

 

Säkerhetsdörrar i samma stil som husets arkitektur

Det kan vara bra att byta till en säkerhetsdörr i samband med att man utför en trapphusrenovering, så att alla får enhetliga dörrar. En säkerhetsdörr har vanligtvis en kärna av stål med ett yttre skal av trä. Men det finns givetvis även dörrar helt i stål. Dagens 

säkerhetsdörrar går att få i olika design, som exempelvis spegeldörrar eller pardörrar, så att de passar in med när huset byggdes. Det går även att få unika specialdesignade säkerhetsdörrar som helt anpassas till de olika krav som man kan tänkas ha. 

En säkerhetsdörr kostar en hel del men är en bra investering på flera sätt. Den skapar trygghet och gör boendemiljön bättre, samtidigt som den även höjer värdet på lägenheten och fastigheten. För att få bästa tänkbara dörr utan att behöva kompromissa, ska man vända sig till ett företag med ett stort utbud av olika säkerhetsdörrar: https://www.sakerbostad.se/s%C3%A4kerhetsd%C3%B6rrar.

Fler nyheter