För din säkerhet och andras

07 april 2020
patrick pettersson
För din säkerhet och andras

De flesta av oss är nog inte bekanta med begreppet skyddsbarriär. Men alla vet vad som gäller när de ser en betongsugga eller annat hinder på vägen. Ofta används de intill större byggprojekt eller omläggningar av trafik eller vägar. Ibland dyker de upp på tillfälliga parkeringar vid auktioner på landet eller vid sportevenemang. Många gånger kombineras de med information på skyltar eller plank. De är en lösning på hur obehöriga ska stängas ute från en plats där det pågår något riskfyllt. Men hur är det för de som är på andra sidan staketet?

 

Några tips från insidan

Det finns några saker som är centrala i alla typer av projekt och arbetsplatser ute i det fria. Må det vara trafikrelaterat, produktion eller rivning av bostäder. Den som arbetar på platsen måste ha kunskap. Alla måste vara medvetna om riskerna. Några sätt att säkra detta är att göra tester då och då för att se att kunskaperna är på plats. Checklistor är ett annat verktyg. Smart kommunikation, gärna med headsets i hjälmarna, kan göra stor skillnad på en byggarbetsplats. Att snabbt kunna informera om händelser eller hastigt uppkomna situationer på bred front, kan vara en fråga om liv och död.

 

 

Hyr kunskap och säkerhet

För dig som ansvarar för att allt görs enligt regelboken, vid nästa projekt finns informationen på nära håll. Om du behöver veta mer om Skyddsanordningar i Stockholm kolla vilka som har erfarenhet av att hyra ut barriärer. Exempelvis om det är dags för festival eller annat event som kräver staket och grindar. Att hyra är en utmärkt lösning för enstaka tillfällen, på kortare eller längre sikt. Ta med dig tipsen från proffsen om kunskap, kommunikation, uppföljning och dokumentation. Och lägg gärna till ett par punkter om innovation, alltså att utnyttja kända saker på ett nytt sätt, för ökad säkerhet.

 

Fler nyheter