Företagslarm: Hur du skyddar ditt företag

05 september 2022
Helen Johansson

editorial

Öka säkerheten

Det är ingen hemlighet att brottsligheten i företag ökar. Faktum är att en undersökning visade att brottsligheten i företag har ökat med 26 % under det senaste året! Därför är det viktigare än någonsin att skydda ditt företag med ett företagslarmsystem. Det avskräcker inte bara brottslingar från att rikta in sig på ditt företag, utan kan också ge dig sinnesro i vetskapen om att ditt företag är tryggt och säkert. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur man installerar ett företagslarmsystem och vad man ska titta på när man väljer ett.

image

Välj huvudtypssystem enligt dina behov

När det gäller larm för företag finns det några saker du måste ta hänsyn till. Det första är vilken typ av företagslarm du vill installera. Det finns två huvudtyper av företagslarmsystem: trådbundna och trådlösa. Båda har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att bestämma vilken som är rätt för din verksamhet.

Larm för företag med kabel är vanligtvis dyrare än trådlösa system, men de är också vanligtvis mer tillförlitliga. Det beror på att det är mindre sannolikt att trådbundna system drabbas av störningar från t.ex. strömavbrott eller radiovågor. Det kan dock vara svårare att installera trådbundna larmsystem för företag, så det är viktigt att anlita ett proffs om du gå denna väg.

Trådlösa larmsystem för företag blir alltmer populära eftersom de är lättare att installera och oftast billigare än trådbundna system. Trådlösa system kan dock vara mer känsliga för störningar från t.ex. strömavbrott eller radiovågor. Det är viktigt att ha detta i åtanke när du väljer ett trådlöst system för ditt företag.

När du väljer ett larmsystem för företag är det också viktigt att tänka på vilka funktioner du behöver. De mest grundläggande larmsystemen för företag innehåller sensorer som känner av när en dörr eller ett fönster har öppnats. Det finns dock även företagslarmsystem som levereras med övervakningskameror och övervakningstjänster. Det är viktigt att du bestämmer dig för vilka funktioner du behöver innan du börjar leta efter ett larmsystem. Tack för att du läste!

Fler nyheter