Gillar du att fotografera?

24 mars 2020
william eriksson
Gillar du att fotografera?

Är det rentav ditt stora intresse eller kanske till och med ditt yrke? Du kanske jobbar som influencer? Du kanske postar flera bilder om dagen på sociala medier? Om du har en blogg med mycket bilder, så vill du säkert att bilderna ska vara skarpa, varierade och intressanta. Du som har fotografi som hobby har säkert också funderat på hur du kan ta dina bilder till en ny nivå. Hur man kan göra dem mer spännande, ta nya vinklar, ta bra självporträtt osv. Det gäller både när man fotograferar med sin mobil och när man tar bilder  med en kamera.

 

Stativ till mobiler och kameror

Ett enkelt sätt att åstadkomma nya effekter på sina bilder är att använda ett stativ. Kamerastativ finns för de flesta kameratyper. För mobiler finns  det många modeller av stativ, allt från små “gorillapod” till större “tripod”. På siten coolpriser.se kan man se exempel på olika kamerastativ. Stativ finns i olika prisklasser och utföranden. Det finns därför något som passar alla. De små mobilhållarna med ledade ben kan vara en bra början om man vill experimentera med nya vinklar. De går att ställa nästan var som helst, eftersom benen går att anpassa till underlaget. Det kan vara modellen man tar med sig ut i naturen och  ställer på en klippa, till exempel. 

 

 

Använd fantasin och utforska möjligheterna

Beroende på hur man jobbar med sina bilder kan man nog ha nytta av både traditionella trebenta lite större stativ, och mindre bordsmodeller. Ett bordsstativ kan ju användas om man till exempel har videosamtal med någon, och vill ha händerna fria. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för alla användningsområden för hållare till mobiler och kameror. Men till att börja med kan man testa att ta en selfie där man inte håller i mobilen, utan ställer upp den och använder fjärrutlösare.

Fler nyheter