Glömmer du bort denna kan det bli problem!

18 juni 2020
william eriksson

Att ha en bil kan vid första anblicken vara ett drömscenario för många människor. Möjligheten att kunna röra sig fritt och inte behöva fundera på om det går bussar eller inte är en lyx som inte är förunnad alla. Något som man dock gärna glömmer bort när man drömmer om sitt drömåk är alla saker som kommer med på köpet utöver att fylla bilen med bensin. Den måste nämligen servas. Kanske man kan klara sig undan vissa reparations- och verkstadskostnader men en del saker måste helt enkelt bara bytas ut och en av dom är kamremmen.

 

Vad är det och varför måste den bytas?

Man kan ju alltid strunta i att byta den och se vad som händer men rekommendationen är nog att inte göra det. Det skulle nämligen innebära att man står där en vacker dag och kliar sig i huvudet medans man stirrar oförstående ner under motorhuven. Allt medan bilarna swishar förbi på vägen. Man har då med stor sannolikhet fått ett motorhaveri. Den ser nämligen till att hålla viktiga saker på plats. Så glöm inte att byta kamrem, och det som medföljer. En generell regel är att byta ut den efter 18000 mil. Men den bör alltid kollas vid service på en bilverkstad för att man ska vara på den säkra sidan.

 

 

När man ändå håller på

Att göra service på bilen med jämna mellanrum kan tyckas bli dyrt men kan faktiskt spara pengar i det långa loppet. För på så sätt dyker det inte upp obehagliga överraskningar när man vill lägga pengarna roligare saker, som att resa, köpa något man önskar eller skänka till välgörenhet. Så skapa en regelbunden kontakt med favoritverkstaden där hemma redan nu. Varför vänta? Så sök på en bilverkstad i Stockholm till exempel. Kanske kan den här länken hjälpa till: https://www.rfbilservice.se/.

Fler nyheter