Golv med naturlig känsla

05 februari 2020
Cecilia Olsson
Golv med naturlig känsla

Just nu finns det en väldigt tydlig trend inom både mode och design, hållbarhet. Kvalitet, återbruk, underhåll, livslängd, kretslopp, återvinning och en rättvis produktionskedja är begrepp som ständigt återkommer inom de flesta branscher och organisationer. Även när det kommer till golv så är trenden tydlig, golv ska vara slitstarka och klara långvarig hög belastning samt frekvent städning. Om golven håller längre och inte behöver bytas så ofta reduceras koldioxidutsläppen. 

Golvet är en viktigt del i inredningen. Det kan sätta prägel på ett helt rum och framhäva en personlig stil. Något som är väldigt trendigt nu är golv i material och mönster som betong, marmor och rustika plank. Det ger en känsla av närhet till naturen och bygger på hållbarhet. Men det är även väldigt trendigt att ta in fantasi, individualism och eget skapande i sitt hem där mycket av inspirationen kommer ifrån vintage föremål. Trots trender så bör man såklart inreda utefter sin egna stil och framförallt välja ett golv som är praktiskt och anpassat efter de behov man har. Man bör alltid tänka på vad rummet används till när man ska välja golv. Ett hallgolv bör till exempel vara väldigt slitstark eftersom man rör sig mycket där och det är inte ovanligt att man drar med grus och smuts när man går in och ut ur hemmet. I sovrummet däremot behöver det inte vara lika slitstarkt eftersom man oftast inte spenderar så mycket tid där förutom när man sover.

Behöver man hjälp med golvläggning i Stockholm så är Sundbyberg´s Golv ett bra alternativ. Sundbyberg´s Golv har lång erfarenhet av golvläggning och de ser alltid till att lämna efter sig ett perfekt resultat. Förutom att lägga alla typer av parkett- och trägolv utför de även olika behandlingar av befintliga golv. Det kan vara behandlingar med olja, hårdvaxolja, lut, lack med mera. Sundbyberg´s Golv är en flexibel golvfirma som anpassar sig efter önskemål, visioner och budget.

Fler nyheter