Invaliditetsintyg för medicinsk bedömning

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Det är en skrämmande tanke hur snabbt livet kan förändras. På ett ögonblick kan man ha varit med om en olycka som skadar en ordentligt. Alla olyckor är inte desamma och drabbar inte alla på samma vis, men är man med om en skada eller olycka som påverkar ens liv, med till exempel jobbet, då behöver man veta hur och vad man ska göra. För det första, uppsök alltid läkare efter vare sig skada eller olycka. Det gör det enklare inför intyg som kan behövas. 

Är skadan så pass allvarlig att man behöver bli sjukskriven är det något som kan påverka en mycket. Man räknar med pengarna som kommer in varenda månad. Det är inte så lätt att få ihop det på en mycket mindre summa. Du kan dock utöka den och få ersättning för din skada med. Detta får du genom att få ett invaliditetsintyg, eller det är iallafall starten till att kunna söka det. 

Rätt ersättning för skadan

Försäkringskassan är de som betalar ut ersättningen till dig om de beviljar den. Summan du får beror helt på hur stor skadan är, samt hur mycket den påverkar dig. Av den anledningen behöver man ha ett ordentligt skrivet invaliditetsintyg. Invaliditetsintyg kan du få om du kontaktar en klinik som är experter på just detta. Dessa hittar du enkelt genom en sökning på internet, så välj en klinik nära dig. Det är inte fel att känna till läkaren sedan innan. 

Det kostar även att få invaliditetsintyget. Hur mycket är beroende på hur mycket som behövs dokumenteras och göras, men det kostar ofta mellan 2000 – 3500 kronor beroende på tiden det tar. Är du försäkrad är detta något de ofta täcker upp, så se till att ha en bra försäkring för man vet aldrig när och om man blir skadad eller råkar ut för en olycka. 

Fler nyheter