Köp en ansiktsmask som tillför det huden behöver

17 juni 2020
Cecilia Olsson

En ansiktsmask kan vara räddaren i nöden om man vaknar med trött och glåmig hud efter en utekväll eller upptäcker finnar bara dagar innan en årets stora tillställning. Ansiktsmasker kan snabbt åtgärda besvär och få hyn att kännas len och fräsch igen.

Mulitmaska för effektiv punktmarkering 

Det är inte ovanligt att man har lite olika besvär man vill ta tag i när det kommer till hyn i ansiktet. Genom att multimaska (vilket innebär att man lägger mer än en mask samtidigt) kan man till exempel behandla fet hy med en djuprengörande ansiktsmask i T-zonen och en återfuktande mask på övriga ansiktet om den är trött och torr. Man kan även välja olika masker för att punktmarkera problemområden, det kan till exempel vara att man vill strama upp huden, dra ihop porer eller kanske motverka finnar.

Vad ska man tänka på när man lägger en ansiktsmask?

Innan man lägger en ansiktsmask ska man alltid se till att göra rent huden noggrant och torka den. Man ska undvika läpparna och området runt ögonen eftersom man har extra känslig hud där. Det är också viktigt att läsa igenom instruktionerna som står på produktförpackningen, vissa ansiktsmasker ska man skölja bort efter en viss tid medans andra dras av eller helt enkelt absorberas av huden. 

Var hittar man bra ansiktsmasker?

Vill man ha synliga resultat efter att ha lagt en ansiktsmask så bör man använda en av hög kvalitet och som är framtagen för att rätta till de hudproblem man har. På www.sephora.se hittar man ett brett utbud av ansiktsmasker från kända märken. I sortimentet finns lermasker, arkmasker, Peel-off masker, nattmasker och crememasker så man kan hitta sin favorit. Har man ett favorit märke så kan man lätt hitta vilka produkter de har inom den specifika kategorin.

Köp en ansiktsmask och få en välmående hy full av lyster.

Fler nyheter