Kör säkert i vinter och håll bilen i toppskick genom en bilreparation i Farsta

26 november 2020
Mikael Barani

Det är nu det gäller att tänka efter lite extra noggrant när beger sig ut på vägarna i landet. Vintern har börjat knacka på dörren så smått och även en bit söderut i landet har vi fått påhälsning av lite snö – om än temporär. Som alla vet kan dock temperaturerna skifta dramatiskt på bara några timmar och plötsligt har vi underkylda vägar som verkligen kan vara farliga.
Speciellt när det är mörkt.

Speciellt när man har bråttom.

Ett par minuter som gör all skillnad

Det är svårt att alltid undvika det första – mörkret. Skymningen kommer trots allt tidigt numera och många som pendlar kör stor del av tiden i just mörker.

Däremot kan vi faktiskt göra något åt att ha bråttom. Genom att gå upp lite tidigare och se till att ha en buffert av tid så kan vi undvika mycket av stressen i våra liv.

Ett enkelt knep är att helt enkelt ställa klockan fem minuter före. På så sätt ligger du faktiskt alltid lite före här i livet. Det är en enkel sak som kan göra stor skillnad. Speciellt med tanke på hur mycket en minut kan betyda ibland. För vem här har inte missat ett tåg och sett hur dörrarna stängs just när man kommer upp på perrongen?

Ute på bilvägarna kan dessutom stress orsaka olyckor. Vissa går att lösa förhållandevis enkelt genom att lämna in ditt fordon på bilreparation i Farsta. Som alla vet är det dock inte alltid det slutar så väl, framför allt inte på vintern. Det sker en hel del riktigt tragiska olyckor som kanske hade kunnat undvikas om vi bara hade kört lite långsammare. Hade vi bara haft mer tid på oss.

Tänk därför på att ta de lite extra lugnt och vara ute i god tid. 

Vintern är trots allt en fantastisk årstid men sin alldeles egna och unika skönhet.

Fler nyheter