Lampor som andas kvalité av by rydéns

23 mars 2021
jonas olsson

Vad innebär begreppen formgivning och design? Egentligen är det samma sak – ett sätt att beskriva ett föremåls utseende, funktion och konstruktion. Det kan låta ganska torrt, men tittar man sig runt omkring är allt formgivet på ett eller annat sätt.

En del saker smälter in och bara finns där utan att man tänker på det, andra sticker ut med sin design. Allt går att designa – från de minsta föremålen som knappnålar till stora arbetsmaskiner. Det finns föremål som designas för ett specifikt användningsområde och andra för att vara njutningsfulla att beskådas.

 

Belysning för alla tillfällen

Det finns en stor grupp föremål som ska fylla ett syfte men som också sticker ut och avnjuts för sitt utseende. Armaturer är en klassisk sådan grupp. Syftet är att man vill ha belysning, det kan vara taklampor, läslampor eller bara ren mysbelysning.

Det är få personer som är nöjda med att sätta en naken glödlampa i en lampsladd som dinglar från taket. Man vill även ha en snygg estetik att vila ögonen på. En lamparmatur som är designad med både funktionalitet och ett utseende som vinner i längden.

 

 

Vackra lampor med svensk design

Det finns svenska lamptillverkare som skapar både tidlösa och moderna lampor. Köper man lampa by rydéns har man fått kvalité som håller. Hantverket är genuint och speglar den skandinaviska stilkänslan väl. Armaturerna finns i utförande för både vägg, tak och golv.

Designen på lamporna för tankarna till många olika miljöer. En del armaturer ser ut att vara tagna från en mysig och ombonad takvåning i New York. Andra armaturer för tankarna till en stilistiskt arkitektritad villa i skandinavisk stil. Faktum är, för att skapa ett gott ljus i ett rum behövs 5 – 10 olika armaturer i olika höjd. Från lampor med ett riktat ljus till belysning som lyser upp saker man vill uppmärksamma i ett rum.

Fler nyheter