Ljus – en central komponent

I ett land som Sverige där vi har ganska ont om naturligt ljus åtminstone halva året är belysning och ljus så klart en väldigt viktig komponent i hur bra ditt företag fungerar. Oavsett om du behöver ljus som är lämpligt som arbetsbelysning, eller mer “mysbelysning”, i exempelvis ett café eller en restaurang, så finns det bra led belysning att hitta och experter att tillgå som kan hjälpa till att hitta exakt rätt ljus för ditt företag. Om du vänder dig till en expert kan du dessutom få en energikalkyl så att du kan se hur mycket du kan spara innan du väljer belysning. 

 

 

Imponerande siffror

 

En led lampa kan ha en livslängd på så mycket som 35 000 till 100 000 timmar, att jämföra med en vanlig glödlampa som klarar att användas cirka 1000 timmar. Effektiviteten när det gäller ljusstyrka är om möjligt ännu mer imponerande. Hela 100 lumen per watt kan man få ut ur en led lampa medan den gamla glödlampan ligger någonstans runt 8-10 lumen per watt. Mycket av energin som en glödlampa förbrukar förloras genom värme som inte ger något ljus. 

 

LED lönar sig för dig och miljön

 

Så om ditt företag letar efter ett enkelt sätt att på en och samma gång spara pengar och dessutom göra något bra för miljön, då kan ett väldigt bra alternativ vara att byta ut din belysning till led belysning. Led lampor är en mycket bra ljuskälla som drar mindre energi än andra former av belysning och oftast har en betydligt längre hållbarhet. Även om de i regel kostar aningen mer att köpa in lönar det sig eftersom de är billigare i drift och inte behöver bytas ut så ofta. Att ha rätt belysning för ditt företag kan ge flera positiva effekter som bättre produktivitet, lägre kostnader, nöjdare kunder och mindre klimatpåverkan.