På drömmarnas vägar

30 juli 2020
Mikael Barani

Det är svårt att finna sin väg här i livet. Vi är omgivna av krav och budskap som på olika sätt försöker styra oss åt ett eller ett annat håll. Ibland ifrågasätter man nästan om den man tycker faktiskt kommer från en själv – eller om det är begär som mer eller mindre har planterats i oss.
Henrik Fexeus hade för många år sedan en show där han bevisade detta. Genom att skickligt manipulera publiken lyckades han i slutet av föreställningen få den – publiken – att uttrycka precis den skriftliga mening som han i förväg hade förberett.
Å andra sidan har Fexeus skrivit en bok med titeln ”När du gör som jag vill”.

Kanske är det klokt att då och då i livet därför ifrågasätta sig själv. Gör du det som du själv vill? Eller lever du någon annans visioner och drömmar?
Kanske har du anammat dina föräldrars förväntningar och följer dem – utan att någon gång egentligen ha funderat över vad du själv vill.

Kanske är din högsta önskan att bara ta ett mc-körkort, skaffa motorcykelkläder från Motobikers och sedan ge dig av ut i landet,
Eller kanske i världen.

Grejen är att man måste våga testa vad man tycker om och vad som inte är något för en själv. Genom att utforska det potential som både vi som individer och världen bär på så finner vi vår väg i livet.
Denna resa är ofta kantad av att köra fel, misslyckas och att vilja ge upp. Den som trots allt detta motstånd finner ett sätt för att fortsätta utforska sitt liv kommer förr eller senare att mötas av riktiga skatter.

Kanske kommer inte dessa skatter i form av guld och pengar. Utan det kan vara mer i formen av insikter och en känsla av att leva just det liv som man vill leva. 
Om du aldrig provar så kommer du aldrig att få veta.

Fler nyheter