Paket som skickas vid högtider

Borta är tiden då alla trängdes i affärerna och köer bildades ända ut på gatan när den sista, svettiga julhandeln rådde. Föräldrarna som skyndade sig ut med barnens önskelistor i högsta hugg med målet att hinna köpa den där populära leksaken innan de tagit slut. Nu sitter istället folk bekvämt hemma i sina soffor och klickar hem julklapparna direkt från datorn. Stressen blir inte längre lika påtaglig för de som är ute i god tid då de vet att paketet kommer att hinna levereras. Värre blir det för dem som beställer sista veckan, då belastningen blir extra hög hos ombuden under högtider. Visserligen gör inte alla såhär nuförtiden, men faktum är ändå att e-handeln runt jul och andra högtider har ökat enormt de senaste åren.

År efter år slår julhandeln nya rekord och det märks av, inte minst hos Schenker. Under julhandelns slutspurt år 2016, närmare bestämt den 19 december, kunde Schenker konstatera att de hanterat nästan 146 000 olika paket under en dag bara i Sverige. Den som har för vana att vara ute i sista minuten även när det gäller shopping på nätet kan dock känna sig trygg med att använda Schenker som ombud. Allt som kommit in till schenker privpak senast den 20 december levereras enligt den ordinarie turlistan och kommer då fram i god tid innan julafton. Undantaget gäller för de som bor på ställen ute i glesbygden som det enligt turlistan inte levereras till varje dag.

Så länge allting är i sin ordning med paketen är det en mycket pålitlig metod att skicka med ett ombud. Det enda som kan bidra till en försening är om det saknas adressetiketter på paketet, att vikten stämmer på försändelsen och att det inte blir ett sådant snökaos att inte lastbilarna kommer fram. För den som vill vara på den säkra sidan är det alltid en god idé att handla julklapparna i god tid.