Pålitligt företag installerar bergvärme i Örebro

02 maj 2022
william eriksson

editorial

Klimatförändringarna till trots, ingen kan påstå att det är varmt i Sverige på vintern. Det är kallt. Hur kallt beror såklart på var i Sverige du bor. I Örebro är vintrarna generellt sett mildare än i norra Sverige. Men örebroarna fryser likväl på vintern. De behöver värmas upp. 

Ett miljövänligt och resurseffektivt sätt är att anlägga bergvärme, eller geoenergi som det också kallas. Intressant nog så kan bergvärme även användas för att kyla ner en byggnad på sommaren. Genom att borra ett djupt hål rakt ner i marken kommer man åt att utnyttja både värme från jordens inre och lagrad solenergi i marken. 

Kunniga och certifierade 

Borrning flera hundra meter rakt ner i marken låter snudd på omöjligt. Inte vem som helst vågar med framgång ge sig på något sådant, inte ens Herr Grävling själv. Då känns det tryggt att vända sig till ett certifierat företag med mångårig erfarenhet. Ett företag som har sysslat med borrning både för brunnar och geoenergianläggningar länge. 

Fortbildning och kunskapsutbyte med andra borrare är centralt för att upprätthålla en hög standard. Kunderna och deras medmänniskor ska inte behöva riskera liv och lem för att slippa frysa.

image

Enkelt och smidigt 

Kanske du bor i en villa eller behöver bergvärme i en större byggnad, som en industrifastighet eller en skola? Eller en hel hyresfastighet med frostiga och småfrusna hyresgäster? Möjligheterna är oändliga. Ta en stund och surfa in på http://www.borrwik.se/

Det finns många företag i Sverige som arbetar med att anlägga energibrunnar. Tänker du hyra ett så se till att det är certifierat och seriöst. Du vill inte ha klåpare som borrar på din tomt. Borrföretag brukar jobba fram till huset, man borrar, gräver och drar rör. Inomhus tar du hjälp av en installatör. Svårare än så är det inte för en örebroare att bli en klimathjälte. 

Fler nyheter