Planera maten i förväg

12 juni 2020
william eriksson

Dags att laga mat igen? Ingenting i frysen? Sugen på en vällagad köttbit? Lugn, en liten förhandsplanering och allt blir löst! Istället för att hatta fram och tillbaka till affären och småhandla är det bra att se till att ha fyllt på kylen och frysen hemma med de där goa köttbitarna man önskar. Att då och då storhandla från affären och fylla på hemmavid är bra för både plånboken och planeringen. Kanske blir man sjuk, eller får man oväntade gäster till middag och behöver fixa några extra portioner. Då är det bra att ha en extra matbuffert hemma.

 

Handla hos de lokala handlarna

Understundom vill man ha livsmedel som inte är butiksförpackade. Det finns ett stort urval av lokala leverantörer som säljer allt från frukt och grönt till fisk och kött. Många gånger är det väldigt fina och väl utvalda livsmedel som säljs så, och man vet att man får bra kvalité. Något som är väl värt att lägga sina pengar på är att köpa färdiga köttlådor. En härlig låda fylld med olika sorters kött, färdigstyckat och klart på en gång, är smidigt. Ena gången vill man kanske tillaga en entrecote och nästa gång en saftig hamburgare, då är det perfekt med ett blandat innehåll av olika köttdetaljer.  

 

 

En välsmakande måltid

När man vet vilket köttstycke från köttlådan som skall spela huvudrollen i nästa måltid är det bara att planera tillbehören så blir måltiden komplett. Någon form av potatis till maten eller ris? Förgyll tallriken med lite härligt fräscha och nyttiga grönsaker till. Om man grillar köttet kan man med fördel även lägga grönsakerna på grillen en liten stund. Glöm inte att lägga upp maten snyggt på tallriken också, man äter lika mycket med ögonen som med munnen och gommen. Tänd ett par ljus och sätt på lite skön musik – bon appétit!

Fler nyheter