Pumpservice och fotbollsframgångar i Värnamo

23 januari 2022
william eriksson

editorial

Värnamo är känt för att pumpa ut fotbollstalanger i Sverige. Joseph Baffo, Simon Thern, Niklas Hult, Viktor Claesson och Loret Sadiku är bara några av de Värnamo-fostrade namn som talangförmedlaren Jonas Thern släppt ut i elitfotbollen. Man kan verkligen säga att det pumpats ut spelare.

Pumpades gjordes det säkerligen även 2021 när IFK Värnamo gick upp i Allsvenskan. Det pumpades garanterat på stadens diskotek. Om inte annat pumpades segermusiken ut i högtalarna på Finnvedsvallen på senhösten när allting avgjordes. Grattis Värnamo.

Någonting annat som pumpar i Värnamo är förstås trögflytande vätskor, mejeriprodukter och liknande. Sådant som faktiskt bokstavligen, inte bara bildligt, pumpas från en pump till en annan och kanske vidare till en omrörare. Var som helst där du kan hitta en fabrik eller en industri kan du garanterat hitta pumpar. Så även naturligtvis i Värnamo. Och där du kan hitta pumpar kommer du också förr eller senare att hitta någon som arbetar med pumpservice.

pumpservice - pumpar Värnamo

Pumpservice som konkurrerar

För precis som att Niklas Hult, Viktor Claesson och de andra grabbarna kan drabbas av skador som behöver åtgärdas av läkare, kan naturligtvis även pumpar gå sönder. Inte nödvändigtvis sönder så att de behöver slängas och bytas ut. De kanske bara behöver in på service och repareras för att sedan återigen återgå till industrin och fortsätta fylla sina industriella syften. Fortsätta pumpa vätskor som om det inte fanns någon morgondag.

Pumpservice i Värnamo engagerar. Det är en sak som är säker. Nu även i konkurrens med den lokala fotbollsklubben förstås. Men troligtvis så är Värnamos pumpservice så pass stark i sig själv att det inte gör så mycket att det går bra för andra verksamheter i staden. 

Faktum är att det inte ens samma bransch. Varför ens IFK Värnamo tas upp i samma text om pumpservice är en gåta. Läs här istället för bättre information: https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-varnamo/.

Fler nyheter