Slipp kånka och bära – börja piffa istället!

03 december 2019
Lily Hansen
Slipp kånka och bära – börja piffa istället!

Alla gör vi det någon eller några gånger i livet och oftast känns det spännande och roligt. Att flytta kan innebära starten på något nytt; att ”två blir ett” eller att familjen växer och behöver mer plats. Kanske är det företaget som expanderat och vuxit ur sina nuvarande lokaler eller barnen flyttat ut och plötsligt känns hemmet alldeles för stort. Oavsett vad anledningen till att man flyttar är innebär det alltid en tidskrävande och fysiskt krävande insats som de flesta av oss nog gärna skulle slippa. Skulle det inte vara skönt om någon annan till exempel bar ner pianot för alla trapporna eller såg till att mormors servis som ni ärvt kommer fram till nya stället hel och fin? 

 

 

Mycket planering och logistik

 

Själva flyttdagen brukar många se fram emot, eftersom det innebär starten på det nya. Men det kräver också mycket planering och logistik och inte sällan går det åt mer tid och resurser än man har tänkt sig. Genom att anlita en flyttfirma kan man slippa tänka på mycket av det praktiska kring sin flytt och istället koncentrera sig på allt det roliga som ligger framför en. För visst stannar man hellre på det nya stället och piffar istället för att rensa ur förråd och städa i den gamla röran? En flyttfirma kan också ta hand om dessa bitar och ni slipper tänka på om avloppet verkligen blev rensat eller golvlisterna dammade. 

 

Betala bara halva arbetskostnaden

 

Flyttfirmor finns i nästan alla städer. Den som har en flytt i Stockholm framför sig har därför många lokala flyttfirmor att vända sig till. Det behöver inte heller bli så dyrt som man kanske tror att anlita en professionell flyttfirma. Sedan ett antal år tillbaka är det nämligen möjligt att få RUT-avdrag på både flytt och flyttstäd, vilket innebär att man bara behöver betala halva arbetskostnaden.

Fler nyheter