Snabba lån – oftast inte mer än en dag

Ett lån kan man behöva söka ibland och då vill man förstås ha det billigaste lånet. Det kan vara för att täcka utgifter som man inte räknat med. Man kanske måste åtgärda en skada som kommit plötsligt på sin sommarstuga eller sin permanenta bostad eller helt enkelt göra en renovering för att bostaden inte ska sjunka i värde.

Enklast är då att vända sig till en bank online. På MoreBanker finns det flera olika lån som   du kan söka, antingen hos någon bank eller långivare. Det som är bra är att det finns flera olika banker att välja bland.

När du valt en bank eller långivare skriver du i låneansökan hur mycket du vill låna och under hur lång tid. Därefter ser du vilka andra avgifter som tillkommer förutom avbetalningen på lånet, till exempel aviavgift och uppläggningsavgift. Där står också hur stor den effektiva räntan och den nominella räntan är. När du väl har accepterat villkoren får du ange några personuppgifter innan du skickar in låneansökan.

Blir sedan lånet beviljat kan man välja att skriva under lånekontraktet via mobild BankId. Sedan dröjer det inte länge innan du har pengarna på ditt bankkonto. Hela den här processen går snabbt, oftast inte mer än en dag.

Söker du genom en långivare kan du få erbjudande från flera banker nästan samtidigt och det är du själv som bestämmer vilken du vill att låna av. Det man ska tänka på är att en del långivare tar ut de extra avgifterna som är knutna till lånet som en engångsbetalning i samband med att lånet tas. Men det är också många långivare som visar ett preliminärt totalbelopp för varje månad när man väl valt hur mycket man vill låna där de extra avgifterna är inkluderade. Innan man bestämmer sig för att ta ett erbjudet lån kan det vara bra att läsa igenom det finstilta först.