Städtips för enklare städning

Under hösten och vintern spenderar vi mer tid än någonsin inomhus. Då märker vi tydligare hur snabbt damm samlas i hörn och längs lister. När solen äntligen behagar titta fram syns det dessutom extra tydligt hur skitiga fönstren blivit sedan senaste putsningen. Det gäller både hemma och på jobbet. Men i de allra flesta fall slipper vi dra fram dammvippa och dammsugare på jobbet. Är det skitigt på kontoret så finns ofta en städfirma som tar hand om smutsen. Det finns många företag som arbetar med kontorsstädning i Stockholm och runtom i vårt avlånga land. 

 

Inga genvägar till ett städat hem

Det finns inga genvägar till ett välstädat hem. Någon måste göra jobbet. Vissa väljer att ta städhjälp medan andra kavlar upp ärmarna och gör det själva. Om du tillhör den senare skaran så finns det en rad fiffiga tips för hur du får bäst resultat. Det finns till exempel rön som säger att det är bäst att städa utan kemikalier, och istället använda produkter som skafferiet har att erbjuda. Till exempel ättika, bikarbonat och citron. Medan andra hävdar att klorin är en universallösning, åtminstone i badrummet. Det allra bästa tipset är dock att städa ofta, ju oftare du städar, desto fortare går det, och du slipper stå och skrubba i all oändlighet.

 

 

Engagera hela familjen

Ett par gånger om året brukar det vara dags för riktig storstädning. Då är det ett bra tips att få med hela familjen på tåget för en snabb och effektiv städning. Dela upp ansvarsområdena och låt någon stå för dammtorkning, en annan för dammsugning och en tredje för att skura kakel. Städningen blir roligare och ni får en härlig teamkänsla i familjen. Men hur får du med tonårsbarnen, som helst bara ligger på soffan och kollar Instagram? Med riktigt bra städmusik kommer ni långt. Slå på något som hela familjen gillar!