Stockholms bästa håltagning i betong

19 maj 2021
jonas olsson

Hur svårt kan det vara att ta hål i en betongvägg? Är det inte bara att ta en slägga och sätta igång och slå? Tja, om du vill riva ett hus så är det kanske ett roligt sätt att börja på. Men om du vill ha ett hus som är robust och stabilt, även efter att håltagningen är klar, så är det inte ett bra sätt. Det kan skapa skador och sprickor i husets konstruktion och i värsta fall innebära att delar av huset rasar ihop. Därför ska du ha professionell hjälp med håltagningen.

Betonghåltagning i Stockholm utförs av företag som är specialiserade på betong och de moment som de utför. Det innebär att det används verktyg som kapar, eller borrar, ut hål utan att det skapar skador på den övriga konstruktionen. Och håltagarna är även kunniga gällande hållfastheten i byggnaden. De vet ifall det behövs något som stöttar upp, eller ifall det går bra att göra hål utan att något kommer hända som är ovälkommet.   

 

 

Hårt som sten

Som yrke, eller åtgärd, talar man om betonghåltagning. Men det är inte enbart betong som man kan arbeta med inom yrket. Det kan röra sig om någon typ av murblock, sten eller annan typ av mycket hårt material. För tillvägagångssättet är ungefär detsamma. Det är bara olika typer av borrar eller sågklingor som används. Betong i sig är enklare att såga i, men inuti betongen finns det alltid någon typ av armering av järn.

Av den anledningen får man också vara mycket försiktig, eftersom det kan slå rejäla gnistor under arbetet. Var därför noga med att inte ha något brännbart i närheten av arbetsytan och att alltid ha en brandsläckare lättillgänglig. Men allt som behövs för att utföra en håltagning kan det företag som du anlitar för uppdraget. Så där kan du vara helt lugn.  

Fler nyheter