Utrusta dig med ett par extra skinnhandskar

18 augusti 2021
Lily Hansen

Man vet aldrig när man kan behöva ett par extra handskar. Ett par riktigt rejäla, varma och sköna skinnhandskar. Eller jo, till viss del kan man väl egentligen räkna ut det själv. Om du till exempel är uppe bland Klippiga bergen om vintern. Fråga bara Lloyd och Harry, spelade av Jeff Daniels och Jim Carrey, i filmen “Dum & Dummare”.  

Lloyd står och fryser fingrarna av sig och försöker värma sina stelfrusna händer över en klen eld. Då säger Harry att Lloyd kan få de extra par handskar han har på sig. Han hade alltså två par handskar ovanpå varandra. Medan hans bästa vän nästan hade börjat få köldskador på sina fingrar. 

Lloyd blev förstås väldigt upprörd. Han blev rasande. Han kunde inte acceptera att Harry hade haft på sig ett par extra handskar när han själv inte hade någonting på händerna. Det slog slint på Lloyd och allt släppte. Han blev helt enkelt vansinnig. 

 

Var förberedd

Det är lätt att förstå Lloyds perspektiv. Man känner sig oerhört liten när man fryser. Just fingrarna är också kanske en av de värsta kroppsdelarna att utsätta för kyla. Ett par riktigt kalla fingrar gör att du inte kan ta i någonting. Du blir helt handlingsförlamad. 

Harry ryckte på axlarna och konstaterade att “det är ju de Klippiga bergen”. För honom var det inget konstigt att vara utrustad med ett extra par handskar. Han var förberedd. Det borde förstås alla vara. Alla borde ha ett par extra handskar med sig om det blir riktigt kallt. 

Men man kan ju också dela med sig. Harry borde ställt upp för sin bästa vän och gett honom handskarna redan när det började bli kallt. Som en vänskaplig gest. En annan vänskaplig gest är att du nu får en länk där du kan köpa ett extra par skinnhandskar: https://ostermalmshandskaffar.se/ 

Fler nyheter