Varför låna?

02 februari 2020
Charlotte Kristiansson
Varför låna?

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Varför låna om man hellre kan spara ihop till det man hellre vill ha? Att ta smslån kan ibland vara en nödvändighet men den generella regeln är att det oftast är bäst att spara ihop till det man vill ha själv. Det handlar om vilket mindset man har.

pengar

Vem är du?

Är du den som sparar och spinklar eller är du den som gärna sätter sprätt på pengarna? Där kan vi vara ganska olika. Det handlar ofta om vilket mindset man har och vad man har haft för uppväxt. Det handlar även om hur man är uppfostrad omkring det att hantera pengar. Kanske har du haft föräldrar som ofta har sparat och du har tagit efter dem. Eller kanske tycker du att det har varit för mycket fokus på att spara och du tänker att du istället ska sätta sprätt på pengarna. Eller helt tvärtemot, du kanske har haft föräldrar som har spenderat allt för mycket pengar på resor, kläder, bilar och annat lyx. Kanske hade dina föräldrar hela två bilar när du var barn.

Du kanske tycker att det är allt för mycket och du har bestämt dig för att gå i en annan riktning. Det vill säga att kanske bo lite mindre, klara dig utan en bil och bara åka på semester i närheten av där du bor. Kanske tycker du att det roligaste faktiskt är att se hur ditt sparkonto växer? Det är det som handlar om vilket mindset man har när det gäller ekonomi. Det handlar om att tänka igenom sin ekonomi riktigt ordentligt med andra ord. Att vara medveten om sin ekonomi är en riktigt bra start. Om man aldrig vill tänka igenom sin ekonomi kan man nästan vara säker på att det i slutändan leder till problem.

Fler nyheter