Advokaternas breda kompetensområden

10 maj 2020
jonas olsson

Advokatyrket är ett av dessa som täcker livets alla aspekter, vinklar och behov. Oavsett om man ska gifta sig, skilja sig, ärva något eller skriva under ett köpeavtal för den nya lägenheten behöver man oftast tillfråga en advokat som hjälper en att göra upp med ens bästa i intresse. Just yrkets breda täckning av olika områden gör att det även har många olika grenar. En välbehövlig sådan är familjerätten, en omtalad är migrationsrätten och den som kanske man ser mest i actionserier är brottsrätt. 

En advokat inom brottmål är inte speciellt svår att hitta. De flesta advokatbyråer har en kollega som specialiserat sig just inom brottmål. Sökprocessen är enkel. Om det gäller Göteborg sök på brottmål i Göteborg + bra advokater och titta genom resultaten, eller gå bara in på https://advokatfirmanop.se/sv.

 

När behövs en brottmålsadvokat? 

Först och främst ska man väl aldrig önska sig eller någon anhörig att hamna i en situation där det finns behov av en brottmålsadvokat. Varför inte? Jo, för att en brottmålsadvokat arbetar antingen med brottsoffer eller med någon som har begått, eller är misstänkt för att ha begått, ett brott. Med andra ord ifall ett behov infinner sig betyder det att du antingen är ett brottsoffer eller misstänkt för att ha begått ett brott. Oavsett vilket är det inte en trevlig situation att handskas med. 

 

 

Alla har rätt till en advokat när det kommer till brottmål

Alla svenska medborgare har rätt till en brottmålsadvokat. Det betyder att ifall någon har begått ett brott men inte har råd att betala advokatarvodet är svenska staten skyldig att utnämna en offentlig försvarare. Denne får sin lön direkt från staten och dennes uppgift är att försvara den misstänkte. Självklart finns det även privata advokater som arbetar inom brottmål som man kan anlita om den finansiella möjligheten till det finns. 

Fler nyheter