Är du i behov av transporthjälp?

10 augusti 2020
patrick pettersson

I vanliga fall fixar man transport av gods och varor själv, med egen bil, ibland med släp. Men så händer det att man behöver transporthjälp utöver det vanliga, kanske med en lyftkran? Föreställ dig att du har köpt ett tidsenligt gammalt gjutjärnsbadkar till din restaurerade sekelskiftesvilla.

Det ska in i badrummet på andra våningen. Trappan är för smal, det kommer inte gå att bära upp den vägen. Det som återstår är balkongen på andra våningen. Det är enda sättet. Men hur ska det gå till? Boka transporthjälp som kan lyfta in badkaret den vägen och saken är klar!

Att anlita bud och specialtransporter

Det behöver inte alltid vara komplicerade saker som man behöver hjälp med. Det kan också handla om tid. Kanske gäller det ett litet paket. Men det ska vara framme så snabbt som möjligt. Till exempel ett bud från en arbetsplats till en annan. Att anlita bud är ett sätt som är effektivt och spar tid. Du kanske har varor som kräver en särskild miljö under transport. Känsliga varor som mat eller blommor.

Då bokar du kyltransport. När det gäller till exempel mediciner kan det vara aktuellt med värmetransport istället. Visst gods får endast transporteras av behöriga chaufförer, som kemikalier och farligt avfall. 

När du inte kan eller vill köra själv

Eller så vill du inte krångla med att anställa egna chaufförer. Då är lösningen att anlita budbil med chaufför en idé. Skulle det visa sig att det blir en återkommande tjänst som man bokar under en längre tid, kan budbilen förses med firmans egen logga. Det blir ett sätt att leasa både bil och personal för ens behov utan att behöva investera i egna bilar och administrera egen personal.

Uthyrningsfirman tar ett helhetsansvar för transporterna, och du kan fokusera på kärnverksamheten. De flesta budtjänster kan skräddarsys efter beställarens behov.

Fler nyheter