CBD-olja för lindring

16 februari 2021
Lily Hansen

Olja är känt sedan länge som ett bra sätt att tillföra kroppen läkande och hälsosamma ämnen. Det är till och med så att man medvetet väljer att skapa vissa produkter i en oljebaserad form för att nyttja den kombination av välgörande delar som ämnet i sig samt oljan tillsammans ger.

Det är även tanken bakom CBD-olja, en produkt som snabbt tas upp av kroppens slemhinnor och på mycket kort tid ger den effekt man önskar. Oljan i sig gör att ämnet snabbare tas upp och den ger dessutom det goda fett som kroppen längtar efter.  

 

Ämnets goda egenskaper

Så sent som på nittiotalet började man forska i de goda egenskaper som sades komma ur hampan. Plantan hade tidigare mest använts för att skapa rep och för att man skulle utvinna den narkotiska substansen THC. Men nu hade man bestämt sig för att ge hampan en rejäl chans och det visade sig vara ett lyckokast.

För hampa är en planta som har substansen CBD i sig, en substans som enligt Läkemedelsverket har bevisad lindring på MS och vissa typer av epilepsi. Men det finns mycket mer gott som man kan använda CBD-olja till.  

 

 

Bättre sömn och ökat immunförsvar

Det finns många rapporter som visar att man kan få olika typer av lindring och stöd genom att använda sig av CBD-olja. På onlinebutiker som https://raworganics.se/collections/cbd-olja och https://cbdoljainfo.se/cbd-olja-vad-aer-det/ kan man läsa att effekter som stressreducering, smärtlindring och ett höjt immunförsvar är några av alla de förbättringar i hälsan som man kan få.

Man kan även få bättre sömn, ökad ämnesomsättning och en allmänt förhöjd livsglädje om man använder sig av produkter med CBD-olja. Forskningen fortsätter för att se om man kan hitta fler effekter som går att bevisa. Kanske kommer det fler rapporter och goda resultat i ämnet framöver. 

Fler nyheter