Hundleksaker förgyller både träning och vardag

Att ha hund är helt fantastiskt. Man kan utveckla en obeskrivlig relation med sin hund genom hundträning. När man tränar med sin hund måste man belöna den när den uppvisar det beteende man vill förstärka. Det kan man göra med godis, men man ska inte heller glömma att lekbelöna. Att använda sig av hundleksaker i hundträning är verkligen att rekommendera. 

Genom att träna med hundens favoritleksak kommer du garanterat öka sådant som motivation, tempo och intensitet. Belönar du med en riktigt rolig leksak, och leker länge med hunden, är det ofta mer framgångsrikt än med godis. Inte minst i till exempel inkallning. 

Det kan vara smart att vara lite strategisk när det kommer till hundleksaker. Undvik att låta de häftigaste och roligaste leksakerna ligga framme så att hunden har tillgång till dem hela tiden. Ta bara fram dem i samband med att ni tränar. På så sätt bygger du upp ett stort värde i hundleksaken. 

Var kreativ med leksaker

Du kan självklart leka med din hund bara för att ha roligt också. Ibland kan man även improvisera. Det inte är inte alltid nödvändigt att gå till djuraffären för att köpa en dyr leksak för flera hundra kronor som hunden ändå biter sönder på två minuter. 

Ibland kan ett mjölkpaket med godis i vara en utmärkt leksak för din hund. Det skramlar och blir en liten utmaning för hunden att öppna paketet. Då jobbar den både fysiskt och mentalt. 

Försök vara kreativ med det du har hemma. Sedan kan det förstås vara svårt att hitta ett riktigt bra substitut till favoritbollen, gosedjursormen eller pipleksaken.  

Det är viktigt att komma ihåg att alla hundar är individer. Alla hundar gillar inte samma sak. Det gäller att prova sig fram för att hitta vad som passar just ens egen hund. Även när det kommer till leksaker.