Satsa på sidohängda fönster

27 april 2021
jonas olsson

När du funderar på fönsterbyte i huset, kanske du egentligen inte alls vill byta. Du trivs med det du är van vid, ett vanligt sidohängt fönster som öppnas utåt och med gångjärn på sidorna. Däremot vill du slippa putsa på fyra sidor, slippa skrapa färg och måla, slippa fönsterbågar som är spruckna och fula av många års vistelse i solen, och du vill få nya och isolerande glas.

Det där kan du få, och mer därtill. Satsa på att köpa nytillverkade, sidohängda fönster av furu, som ger den gedigna träkänslan samtidigt som de är praktiska och lättskötta. Eftersom utsidan är beklädd med aluminium, står de väl emot väder och vind. Det du möjligen behöver göra är att putsa utsidan på glaset när det har stormat.

Nyheter kan vara bekvämligheter

Du har redan förstått vitsen med att byta upp sig då och då, eftersom man får mer för pengarna, högre prestanda och mer finesser. Nya glas har ett lågt u-värde, vilket betyder att de isolerar så mycket bättre än de gamla, så du sparar en bra slant på energikostnaderna också.

En fördel är också att de stänger ute ljud lite bättre också, så man är inte alls så störd av en väg utanför fönstret, eftersom det blir mycket tystare inomhus. Dessutom brukar nya fönster vara så bekväma, lättöppnade och komfortabla på alla vis, och man märker verkligen att man har fått något som är nytt.

Att ha kvar den gamla stilen

Det har blivit modernt att vårda sitt kulturarv numera, och det känns som ett stilbrott att sätta stål och sten på ett gammalt hus med snickarglädje i varenda vrå. Det finns nya fönster som harmonierar med en äldre stil, så att man kan renovera med varsamhet och behålla den charm som huset har haft hela tiden. Beställ nya, sidohängda fönster från en seriös och kvalitetsmedveten tillverkare.

Fler nyheter