Som bärgare i Stenungsund handlar det om att städa upp

13 augusti 2021
Lily Hansen

Fordon som står vid vägkanten gör inte bara att det ser skräpigt ut, de innebär även en fara för andra som kör på vägen. Bilar som fått motorstopp, punktering eller gått sönder på annat sätt gör att sikten kan försämras och vägen blockeras. Smala vägar utan annat är ett dike kan bli farliga om där står en bil invid kanten. För att förebygga olyckor är det därför så viktigt att fordonen tas bort fortast möjligt. Bärgare får därför ofta i uppdrag att forsla bort trafikfaror. 

Människor som ringt efter hjälp är ofta stressade eller oroliga för hur saker ska lösa sig. På plats är det då viktigt att vara professionell. Då är ett bra samarbete med däckverkstäder och vana att hantera hur man kontaktar försäkringsbolag en fördel. Det är uppskattat av kunder som fått bärgning att få sådan hjälp. En bärgare, till exempel https://www.jjsbilbargningab.se/ vet vikten av ett lugnt och kunnigt bemötande.

 

 

Inte bara städjobb för bärgare

Det kan vara farligt att stå vid vägkanten om man fått punktering. En bärgningsbil innebär att man har tillgång till all professionell utrustning för att exempelvis byta eller laga däck. Både varningsmaterial och verktyg finns i utrustningen, och ibland räcker det med en insats på plats istället för att forsla bort bilen till en verkstad. Hur det än är så är man ju så beroende av sin bil, särskilt om det inträffar något medan man är på väg någonstans och måste ändra alla sina planer. 

Det är därför ett ganska tacksamt jobb att komma ut och hjälpa människor vid vägkanten.

Alla uppdrag är inte akuta för en bärgare i Stenungsund. Det finns en hel del planerat arbete. Att exempelvis köra gamla uttjänta bilar till skroten eller alldeles nya bilar till en kund kan vara uppdrag att ta när det är inte är bråttom.

Fler nyheter